|
Uborkás-húsos palacsinta
Hozzávalók:
A palacsintához:
-
2 db tojás
-
liszt
-
0,5 l tej
-
só
-
2-3 evőkanál olaj
A töltelékhez:
-
40 dkg darált hús
-
1 fej hagyma
-
3-4 db csemege uborka
-
1 púposabb kávéskanál liszt
-
3 evőkanál tejföl
-
1 tojás
-
só
-
bors
-
oregánó
Az öntethez:
A tetejére:
-
8 dkg reszelt sajt (füstölttel még finomabb)
A palacsintához a tejet összekeverem a tojással és annyi lisztet adok hozzá, hogy tejszín sűrűségű legyen. Sózom és egy kevés olajat öntök hozzá: Hagyom állni 15 percet. Ezután palacsintákat sütök belőle. 10-12 db lesz, a palacsintasütő nagyságától függően.
A töltelékhez a hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a darált húst és együtt pirítom míg a hús nyers színe eltűnik. Közben sózom, fűszerezem és egy decinyi vizet öntök rá. Lefedem és megpárolom. Leveszem róla a fedőt, a zsírjára sütöm, megszórom 1 púposabb evőkanálnyi liszttel, majd a tejfölt hozzáadva 1-2 percig még főzöm. Az uborkát apró kockákra vágom és a húshoz keverem. A tűzről levéve hozzáadok egy nyers tojást.
A palacsintákat ezzel a raguval megtöltöm, a két szélét egy kicsit visszahajtom, majd így tekerem fel. Rézsútosan kettévágom és egy kiolajozott hőálló tálba sorba rakom felállítva a palacsintákat.
A tejfölt a tojással összekeverem, sózom, és bevonom vele a palacsintákat. Végül megszórom reszelt sajttal, és előmelegített 200 °C-os sütőben addig sütöm, míg szép pirosas lesz a teteje.
| |
Nagyon jó az oldal, köszönöm szépen a receptet :) Ma ebédre meg is fogom csinálni ezt az ételt.. nagyon jól néz ki és biztosan isteni finom :)
Anikó