|
Sárgabarack-krémleves
Hozzávalók:
-
0,5 kg turmixolt sárgabarack
-
½ csomag vaníliás pudingpor
-
0,5 l joghurt
-
0,5 l víz
-
Xukor /cukor
-
díszítéshez tejszínhab
A sárgabarackot forró vízbe teszem 1-2 percre, majd hideg vízbe rakom, így könnyen lejön a bőre. Mixelőrúddal pépesítem. Fél liter vizet felteszek forrni. Egy kevés vízben elkeverem a fél csomag vaníliás pudingport és a felforrt vízhez öntöm. Ízesítem ízlés szerint cukorral Xukorral vagy cukorral. Ha újra felforrt leveszem a tűzről, hozzákeverem a barackot és egy nagydoboz joghurtot. Ha túl sűrű, akkor vízzel vagy tejjel hígítom. Jól lehűtöm és tejszínhabbal díszítve tálalom.
Megjegyzés: ha nem elég ízletes, aromás a sárgabarack, akkor lehet fűszerezni fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával. Az enyém nagyon finom volt, így nem tettem bele semmilyen fűszert, nagyon jól érvényesült a barack íze.
| |
Ó, a jó kis illatos, édes, lédús sárgabarack, úgy hiányzott tavaly is. Eddig lekvárral próbáltam csillapítani az éhségem iránta, de ugye az meg messze nem ugyanaz :-(