Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1199
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
Grillázs alagút

  Grillázs alagút

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 3 tojás
  • 7,5 dkg cukor
  •  3 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dkg kakaó
  • 5 dkg darált dió
  • 1,5 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 12,5 dkg margarin
  • 12,5 dkg cukor
  • 0,6 dl tejszín,
  • 0,6 dl tej
  • 2,5 dkg vaníliás pudingpor

A puha grillázshoz:

  • 6,5 dkg dió
  • 6,5 dkg cukor
  • 0,6 dl tejszín

A bevonathoz:

  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • pici olaj (vagy 60-70 ml tejszín)

A tojássárgájákat a cukor 1/3 részével fehéredésig keverem, majd hozzáadom az olvasztott csokoládét. A fehérjét a maradék cukorral habbá verem és hozzákeverem a tojássárgájákhoz. A darált diót, a lisztet és a kakaóport összekeverem és lazán hozzákeverem a többi anyaghoz. Őzgerinc formában 170 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt kisütöm.

A krémhez a cukrot aranybarnára olvasztom. A tejet és a tejszínt összekeverem, a felét kikeverem a pudingporral. A másik felét beleöntöm az olvasztott cukorba és felolvasztom benne. Ha elolvadt, beleöntöm a pudingporos tejet és sűrűre főzöm. Ha már majdnem kihűlt, a margarinnal habosra keverem.

A puha grillázshoz aranybarnára olvasztom a cukrot, majd a tejszínt hozzáöntöm és lassú tűzön addig melegítem, míg a cukor feloldódik benne. Ekkor belekeverem a durvára tört diót, és kihűtöm.

 A kisült tésztát vízszintesen félbevágom, a két fél tésztára rákenem a krémet. Az alsón elosztom (kézzel) a puha grillázst. Egymásra borítom a két lapot, kissé összenyomom, és a kinyomódott kémet az oldalára és a tetejére kenem. Hűtőbe teszem kb. 1 órára, utána az olvasztott csokival bevonom. Én a hasonló sütik bevonásához tejszínes csokit használok, mert nem keményedik meg annyira, hogy törjön, így könnyebb szeletelni. A tejszínt a csokival együtt mikróba teszem 1 percre, majd addig kevergetem, míg az olvadt csoki és a tejszín egynemű nem lesz.

Ha hagyunk krémet, akkor a tetejét díszíthetjük vele, valamint csokiból készített mintákkal. (Az eredeti receptben így volt).

Megjegyzés: a krém még elbír egy kicsivel több tejet is, mert a pudingpor nem tud rendesen megfőni a kevés folyadékban. (Én legközelebb megpróbálom főzött sűrített tejkonzervvel (ha van) készíteni a karamellkrémet, mint a marlenkánál, mert egyszerűbb, és az eredmény nagyon hasonló lehet). A diót nem árt szárazon megpirítani egy serpenyőben, mielőtt a puha grillázshoz felhasználjuk, úgy még finomabb lesz.

Forrás: A receptet a Vasutas Ízek Szakácskönyvében találtam (sok más nagyon jó recept mellett).

Egy edényben összekeverem a lisztet, a kakóport és a darált diót. A cukor 2/3 részével a tojások fehérjét kemény habbá verem. A maradék egyharmadot a tojások sárgájával elkeverem...  ...jó habosra.

Hozzáadom az olvasztott csokoládét is... ...azzal is jól elkeverem... ...majd a habot is.... ...és a diós keveréket is lazán beleforgatom.

Egy 7 cm széles őzgerincformába sütőpapírt teszek és beleöntöm a masszát. Megsütöm. A krémhez a tejszínt és a tejet összekeverem.

A pudingport összekeverem a fele tej-tejszín keverékkel. A cukrot megpirítom... ...majd hozzáöntöm a folyadék másik felét.

Lassú tűzön kevergetve felolvasztom benne a pirított cukrot. Beleöntöm a pudingos keveréket... ...és sűrű krémmé főzöm. Ha már langyosra hűlt, hozzáadom a vajat.

Habos krémmé keverem. A puha grillázshoz a cukrot megpirítom... ...hozzáöntöm a tejszínt és kevergetve felolvasztom a cukrot...

...végül belekeverem a darát diót. A tésztát vízszintesen kettévágom és mindkét felét megkenem a krémmel. Az alsó felén elosztom a puha grillázst... ...és ráborítom a tetejét.

Az oldalán kinyomódott krémet elkenem... ... és olvasztott csokoládéval bevonom. 

 

4 hozzászólás
Idézet
2018.12.14. 12:39
Aliz

Kedves Ilona!

Valószínű, hogy túlmelegítetted, akkor "ugrik" össze a csoki és nem lesz szép folyós. Mindig úgy melegítem, hogy először csak max. 1 percre teszem be (persze az sem mindegy, hogy mennyi a csoki), elkezdem keverni, és csak akkor teszem vissza, ha nem olvad eléggé.Mindenféle csokit használok, táblásat, csokinyuszit/télapót, tortabevonót. Ha nem bízol a mikróba, akkor inkább gőz fölött melegítsd fel. Nekem nagyon bevált a mikrós módszer.

Idézet
2018.12.05. 00:07
Ilona

Szia Alíz!

A csokoládé nekem kicsapódik a tejszíntől. Te tortabevonót használsz?

Üdv. Ilona

Idézet
2012.06.12. 07:58
Aliz

Juci!
Nem szögletesben sütöttem, hanem őzgerincben, de nem a nagyban, hanem a kicsiben. Kb. 30 cm hosszú, de csak 7-8 cm széles és kb. 4 cm. magas. Ez eléggé szögletes, nem olyan kerek az alja, mint a nagynak. Ez a mennyiség nem is lett volna elég egy nagy -, vagy egy olyan szögletes formához.:)

Idézet
2012.06.08. 20:55
Juci

Bocs, csak a képek alapján nekem gyanús, hogy nem őzgerincben sütötted, hanem szögletes királytorta-formában. Így van? Az őzgerincben a kiborítás után a felső része jóval keskenyebb lenne, mint az alsó (ráadásul akkor bordás is). A tied szép sima, hasáb alakúnak néz ki. Vagy rosszul látom?

Juci

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?