Narancsos-tortadarás süti
Tésztához:
-
20 dkg puha Rama
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojás
-
25 dkg liszt
-
1 csomag sütőpor
-
kb. 5 dkg tortadara
-
1-1 citrom és narancs reszelt héja
-
1 citrom leve
Mázhoz:
-
25 dkg porcukor
-
vérnarancs aroma
-
citromlé/narancslé
A sütőport belekeverem a lisztbe. A puha Rámát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd a tojásokat is hozzáadom és addig keverem, míg krémes állagú nem lesz. Belereszelem a narancs és a citrom héját, és belenyomom a citrom levét is. A sütőporos lisztet is hozzáadom, végül a tortadarát is beleszórom. Sütőpapírral bélelt 25x35 cm-es tepsibe simítom, és 180 °C-os sütőben megsütöm.
A mázhoz összekeverem a porcukrot annyi narancslével, és egy kevés vérnarancs aromával, hogy sűrűn folyós legyen. Még forrón a tésztára kenem a mázat. Reszelhetünk rá még narancshéjat, de szórhatunk rá díszítésként színes tortadarát is.
Megjegyzés: a citrushéjakkal óvatosan kell bánni, mert könnyen keserű lehet tőle a sütemény.
Forrás: Nosalty
|