|  | 
	 Puncs szelet 
	Hozzávalók: 
	
		50 dkg liszt
		25 dkg vaj
		½ csomag sütőpor
		20 dkg porcukor
		2 tojássárgája
		kb. 2 dl tej
		1 csipet só 
	Töltelékhez: 
	
		10 dkg vaj
		10 dkg porcukor
		1 dl rum+ 1 dl víz (vagy 2 dl víz, 1 rumaroma)
		2 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
		3-4 evőkanál szitán áttört barack- vagy meggylekvár 
	Tetejére: 
	
		 meggyszörp
		15 dkg porcukor 
	A tésztához a lisztet elkeverem a sütőporral, elmorzsolom benne a vajat, és a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrom. 3 részre osztom. 25x35 cm-es tepsi nagyságúra nyújtom, és külön-külön megsütöm a 3 lapot. 
	A töltelékhez az egyik lapot összetördelem, leöntöm a rummal és vízzel (rumaromás vízzel). A másik két lapot körbevágom egyenletesre, és a leeső részeket is hozzákeverem. Hagyom, hogy megszívja magát. Közben a vajat habosra keverem a cukorral, a kakaóval, és a lekvárral. Beleforgatom a rumos tésztát. 
	Az egyik lapot tálcára teszem, a tölteléket elosztom rajta, ráteszem a másik lapot, majd lenyomatom. 
	A porcukorhoz adagolok egy kevés szörpöt, és kevergetem. Szükség szerint teszek hozzá még szörpöt, ha nagyon sűrű. Sűrűn folyósnak kell lennie. Ezzel bevonom a sütemény tetejét. Egy kevés fehér mázat is készítek citromléből és porcukorból, és azzal díszítem a tetejét. Legalább 1 éjszakát állni kell, hogy kicsit megpuhuljon a tésztája. 
	Megjegyzés: nem mindegy, hogy milyen a rumaroma, ha azzal készítjük, mert nekem sikerült olyat vennem, aminek alig volt rum íze. Még tehettem volna töltelékbe egy kis szörpöt is, mert nem volt elég édes és ízes. A tetejére áfonya szörpös cukormázat készítettem, attól lett ilyen szép színe. 
	Forrás: Szamóca  
	         
	        
	         
	         
	         
	   |  | 
Szia!
Elkészítettem, nagyon finom sütemény. A mázzal volt nekem is problémám, túlságosan megkeményedett (pedig nagyon szép volt, házi meggyszörppel csináltam). Legközelebb kipróbálom úgy, hogy teszek bele egy kis vajat.
Üdv.
Helga