|
Fagyi szelet
A szenvicsfagyi házi változata. Nem kell hozzá más, mint ostyalap, valamilyen kész fagyi, meg csoki. Két ostyalap közé töltöm a fagyit. Egy rövid ideig szobahőmérsékleten megpuhul annyira, hogy vágni vagy kenni lehet. Tetszőleges vastagságban töltöm. Egy könyvvel egyenletesre nyomatom, majd beteszem a mélyhűtőbe. Ha teljesen visszafagyott, akkor felszeletelem tetszőleges nagyságúra. Már így is jó, de olvasztott fehér-, tej- vagy étcsokival bevonom, és beteszem a hűtőbe. Egy dobozba rakva, vagy egyenként fóliába csomagolva tárolom. A friss ostya ropogós marad sokáig, és olyan fagyikkal is megtölthető, amilyennel szendvicsfagyi nem kapható. Pl. citromossal, ami a kedvencem. Citromfagyi, kívül étcsokival bevonva a legjobb párosítás.
| |