|
Pörkölt Budapest módra
Hozzávalók:
-
75 dkg sertéscomb vagy lapocka
-
10 dkg füstölt szalonna
-
50 dkg zöldborsó
-
50 dkg gomba
-
50 dkg csirkemáj
-
1 nagy fej hagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 zöldpaprika
-
só
-
pirospaprika
-
majoránna
-
2 db babérlevél
A szalonnát kockára vágom és zsírjára sütöm. Beleszórom az apróra vágott hagymát, a kockára vágott zöldpaprikát és megdinsztelem. A kockára vágott húst is hozzáadom, és beleszórom a fűszereket is. Végül a fokhagymát is belenyomom. Felöntöm egy kevés vízzel és lefedve félig megfőzöm. Ha már kezd puhulni, beleszórom a szeletelt gombát, és a zöldborsót (kivéve, ha konzervet használok, mert azt a végén adom hozzá). Ha a hús már puha, akkor teszem hozzá a csirkemájat, amit előzőleg néhány nagyobb darabra vágok. Miközben fő csak apránként adok hozzá vizet, ha szükséges.
Megjegyzés: az eredeti receptben a végén 2 dl tejfölt is kell adni hozzá, de azt leszavazta a család. Szerintem is jobb tejföl nélkül, de ez ízlés kérdése. Eredetileg nincs a receptben szalonna, de én tettem bele, így még finomabb lett.
Forrás: mindmegette.hu
| |