Barackos banánleves
Hozzávalók:
-
2 nagyobb banán
-
1 nagy sárgabarackos Danone joghurt
-
1 nagy doboz natúr joghurt
-
2 dl tejszín
-
ízlés szerint cukor (ha nem elég édes)
-
1 csomag vaníliás cukor
-
másfél joghurtos doboz tej
-
1 nagy doboz őszibarack befőtt
-
citromlé
Díszítéshez:
-
tejszínhab
-
citromfű levél
-
szeletelt pörkölt mandula (ez én most kihagytam)
A banánt meghámozom és egy keverőedényben mixelőrúddal pépesítem. Hozzáadom a joghurtokat és a többi hozzávalót. Ha nem elég édes, cukorral vagy édesítővel ízlés szerint édesítem. Az őszibarack befőttet apró kockákra vágom, és a levesbe öntöm a levével együtt.
Ízlés szerint citromlevet csavarhatunk hozzá, de nekem a nélkül is nagyon ízlett. Tálaláskor tejszínhabbal és citromfűvel díszítem.
Megjegyzés: a receptet a Vasutas szakácskönyvben találtam. Mivel akkor készítettem, amikor még nem érett az őszibarack, így nem tudom, milyen lehet, ha friss gyümölcsből készül, de ez a változat nagyon finom volt.
|
Nekünk nem volt itthon joghurt, ezért anélkül készítettem, és így is nagyon finom! Köszi a receptet!