|
Szedres-almás pite
Hozzávalók:
-
45 dkg liszt
-
16 dkg Ráma margarin
-
10 dkg cukor
-
2 db tojás
-
½ csomag sütőpor
-
1,5 dkg élesztő
-
4-5 ek. tejföl
-
kekszmorzsa
-
1,2 kg alma
-
0,5 kg szeder
-
citrom
-
cukor ízlés szerint
Az élesztőt a tejfölben elkeverem. Nem kell felfuttatni! A Rámát a sütőporral elkevert lisztben elmorzsolom, sózom és hozzáadom a cukrot. Beleütöm a tojásokat, hozzáöntöm az élesztős tejet és összegyúrom. Annyi tejfölt adok hozzá, hogy jól gyúrható, linzer állagú tésztát kapjak. Kb. 1 órát pihentetem. 1/3-2/3 arányban kettéosztom. A nagyobb részt kinyújtom és egy nagy tepsibe, sütőpapírra fektetem. Megszurkálom egy villával és megszórom kekszmorzsával.
Míg a tészta pihen, az almát lereszelem, citromlével bőven meglocsolom és ízlés szerinti mennyiségű cukrot vagy édesítőt keverek hozzá. (Hogy mennyi cukor kell, azt kóstolással döntöm el, mert függ az alma édességétől.) Az almát kicsit kinyomkodom, és a tésztára terítem. Rászólom a megmosott szedret. (Talán jobb lett volna összekeverni az almával.) A maradék tésztából rácsot készítek. Ha van rácsozó
| |
Itt a hozzászólásokban már kitárgyaltuk a rácsozó beszerzése témát.
//azila.gportal.hu/gindex.php?pg=30795182