|
Paprikamártásos szelet
Hozzávalók:
-
8 kisebb szelet sertéscomb
-
5 db zöldpaprika
-
1 nagyobb vöröshagyma
-
2 dl tejföl
-
2 csapott evőkanál liszt
-
só, bors
-
pirospaprika
-
liszt
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom. Lisztbe mártom és kevés olajon egy serpenyőben mindkét oldalát kicsit megpirítom. Kiszedem a húst a serpenyőből, öntök bele egy kevés olajat és megdinsztelem benne az apróra vágott hagymát. Lehúzom a tűzről, szórok bele pirospaprikát, elkeverem, pici vizet öntök rá, és beleszórom a karikára vágott zöldpaprikát. Sózom, borsozom, belerakom a hússzeleteket, és lefedve puhára párolom. Közben még öntök hozzá egy kis vizet, hogy legyen szaftja. A tejfölt elkeverem a liszttel és egy kis vízzel. A paprika levéből is keverek hozzá. Ha a hús teljesen puha, kiszedem egy tányérra, a szaftját behabarom a lisztes tejföllel. Összeforralom, majd egy szűrőn átnyomkodom, hogy sima mártást kapjak. A húst visszateszem a szószba, és kifőtt széles metélttel tálalom.
Megjegyzés: a paprikamártás receptjét már régebben feltettem az oldalra. Egy csodás mártás, amit hús nélkül, kifőtt tésztával szoktunk enni. Most elkészítettem a húsos változatát, és mindenkinek nagyon ízlett.
| |
Zuzynka!
Nagyon örülök, hogy ízlett, és köszönöm szépen a visszajelzést-:)