|
Rakott mogyorós csirke
Hozzávalók:
-
60 dkg csirkemell vagy comb filé
-
10 dkg sós mogyoró
-
3 gerezd fokhagyma
-
só
-
bors
-
2 dl tejszín (esetleg tej)
-
70-80 dkg burgonya
Tetejére:
-
1 tojás
-
2 dl tejföl
-
só, bors
-
1 gerezd fokhagyma (vagy granulátum)
-
5 dkg reszelt sajt
A csirkehúst kockákra vágom és gyengén sózom. A mogyorót nem túl finomra darálom. A burgonyát szintén kockára vágom, és sós vízben megfőzöm.
Egy serpenyőbe kevés olajat öntök, jól felforrósítom, és megpirítom benne a húst. Rászórom a darált mogyorót, hozzáreszelem a fokhagymát, és pár percig együtt pirítom. Ekkor hozzáöntöm a tejszínt (ha nagyon száraz, még egy kis tejet is), összekeverem, majd a leszűrt krumplit is hozzáadom. Kivajazott hőálló edénybe vagy kisebb tepsibe öntöm, és meglocsolom az öntettel. Ehhez a tejfölt elkeverem a tojással, sóval, borssal és a fokhagymaporral (vagy zúzott fokhagymával. Reszelt sajtot szórok rá, és a sütőben átsütöm.
Megjegyzés: nekünk a földimogyorós ételek nagyon ízlenek, ezért található meg sok ételben ez a hozzávaló.
| |