|
Alföldi nyári leves
Hozzávalók:
-
20 dkg burgonya
-
15 dkg darált hús
-
1-2 gerezd fokhagyma
-
1 tojás
-
6 dkg liszt
-
2 dl tejföl
-
só, bors
A burgonyát lereszelem, és a levét kinyomkodom. Hozzáadom a darált húst, a reszelt fokhagymát, a sót, a borsot, a tojást és a lisztet. Jól formázható masszává gyúrom. Diónyi nagyságú gombócokat formázok belőle, és 1,2 l enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt megfőzöm. Közben a tejfölben elkeverem a lisztet. A gombócokat kiszűröm a főzővízből, egy keveset a tejfölhöz keverek, és behabarom vele a levest. Pár percig forralom, majd visszateszem a gombócokat, és apróra vágott petrezselymet szórok bele, de már nem főzöm tovább.
Forrás: 1994-es Fakanál
| |