|
Diós nudli túrós tésztából
Hozzávalók:
-
50 dkg túró
-
25 dkg liszt
-
7 dkg vaj
-
2 tojás
-
csipetnyi só
-
reszelt citromhéj
-
15 dkg darált dió
-
fahéj
-
porcukor
Egy tálba teszem a túrót, a tojásokat, a sót, a kissé megolvasztott vajat és a reszelt citromhéjat, majd egy mixelő rúddal kicsit krémesre keverem. Ezután a lisztet is hozzáadom, és tésztává gyúrom. Fél órát pihentetem, majd ujjnyi rudakat sodrok belőle, feldarabolom, nudlikat sodrok belőle, és sós vízben 10-12 percig főzöm. Közben a darált diót egy serpenyőben egy kicsit megpirítom, de csak kicsit, különben keserű lesz. Összekeverem a fahéjjal, és a leszűrt, jól lecsepegtetett nudlikat megforgatom benne. Tálaláskor porcukorral meghintem és gyümölcsöt, gyümölcssalátát kínálok hozzá.
| |
Sziasztok!
Valami nagyon nem stimmel ezzel a recepttel! A hozzávalók között nincs cukor, a leírásban viszont szerepel a cukor hozzáadása! Mi nem tettünk bele, de nyilván akkor a hozzávaló lista a hibás, mert cukor nélkül ehetetlen lett! Nem lehet annyi porcukrot rászórni hogy elég édes legyen, legyen valami íze, és ne legyen víz ízű az egész!
Ki kellene javítani a listát hogy mennyi cukor kell a tésztába!
Köszi,
Üdv,
Lacus
Kedves Lacus!
Tényleg tévesen írtam a receptet, mert a szövegben írtam cukrot, de a hozzávalókban és a képeken sem szerepel. Ez a helyes, mert nem kell bele cukoor, ahogy a krumplinudlihoz sem kell, amit szintén édesen fogyasztunk, Ennél a receptnél a túró helyettesíti a krumplit. Maga a nudli kicsit sós, de amiben megforgatjuk, legyen az dió vagy mák, az ízlés szerint lehet jó porcukros. Sajnálom, ha neked nem ízlett. Töröltem a szövegből a cukrot.