|  | 
	 Csirkecsíkok light bundában 
	Hozzávalók: 
	
		csirkemell filé
		zabkorpa
		só, bors
		rozmaring
		majoránna
		fokhagyma granulátum
		kakukkfű
		petrezselyem 
	A csirkemellet nagyobb csíkokra vágom. (Gombát is sütöttem, így azt is félbevágtam.)A csirkemell mennyiségétől függően egy edénybe zabkorpát teszek, és a fűszerekkel elkeverem. Annyi vizet adok hozzá, hogy sűrűbb pépet kapjak. A lényeg, hogy a húsdarabokon rajta maradjon a massza, ha belemártom.
 A húscsíkokat gyengén megsózom, zabkorpában megforgatom, majd a fűszeres masszába keverem. Az olajat felforrósítom, a húsdarabokat kézzel egyenként kiemelem, és a forró olajba rakosgatom. A gombával is így járok el.  Ha megsült papírtörlőre szedem, hogy a fölösleges olajat felszívja.
 
	  |  |