Nesselrode krém
Hozzávalók:
-
7 tojássárgája
-
4 dl tej
-
vanília aroma/vanília rúd , vagy 2 csomag vaníliás cukor
-
50 dkg gesztenyemassza
-
20 dkg cukor
-
1,5 dl narancslé
-
2 evőkanál zselatin (20 gramm)
-
15 dkg kandírozott gyümölcs
-
5 dk mazsola
-
2 evőkanál rum
-
3 dl habtejszín
Díszítéshez:
-
2-3 dl tejszínhab
-
kandírozott gyümölcs
Egy lábasba összekeverem a tojások sárgáját a cukorral. (A képen azért látszik 7 helyett 6 db, mert nagyon nagyok voltak a tojások.) Hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot és az gesztenyemasszát. Közepes lángon, folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, kandírozott gyümölcsöt és rumban áztatott mazsolát keverek hozzá.
Narancslében feloldom a zselatint, ezt is hozzákeverem. Beleforgatom a habbá vert tejszínt. Kb 2 l-es kuglófformát folpackkal kibélelek, és beleöntöm. Másnapig a hűtőben tartom.
Kiborítom, a közepét tejszínhabbal megtöltöm, és be is vonom vele kívülről. Kandírozott gyümölcsöt szórok rá.
Megjegyzés: én egy Tuppeware formába öntöttem, de ahhoz túl sok volt a massza, így egy kisebb kuglófformát is meg tudtam még tölteni vele.
Forrás: több helyen is megtaláltam a neten. Én e szerint készítettem.
http://abufe.hu/2011/12/nesselrode-krem/
Most találtam meg a Stahl féle változatot (kár, hogy nem előbb, mert jóval gazdaságosabb. Pudingport használ tojássárgája helyett, ami a mai tojásárak mellet nem utolsó szempont. Itt megtalálható.
|
Karulino!
Köszönöm szépen a hozzászólást. Valóban lehetne diétásabbra is készíteni.:)