|
Sült csirke zsemlefelfújttal
Hozzávalók:
-
6 db egész csirkecomb
-
szárnyas fűszerkeverék
-
6 db zsemle
-
6 db tojás
-
1 fej vöröshagyma
-
4-5 gerezd fokhagyma
-
2 dl tej
-
3 dl víz
-
1 húsleves kocka
-
petrezselyem
-
só, bors
-
olaj
A csirkecombokat kettévágom, és a fűszerkeverékkel bedörzsölöm.
A felfújthoz a húsleveskockát a vízben felforralom, és hozzáöntöm a tejet. Ha kihűlt, a zsemléket megáztatom benne. (Ha nem lenne elég a folyadék, vízzel vagy tejjel pótolom.)
Kevés olajban megpárolom az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáreszelem a fokhagymát, és hozzákeverem az apróra vágott petrezselymet. A kinyomkodott zsemléhez adom, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítem. Hozzáütöm a tojásokat, összekeverem és egy akkora sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, amekkorában elférnek (egymáshoz nem túl szorosan) a csirkecombok. A masszát egyenletesre simítom, és a tetejére rakosgatom a combokat. A tetejüket olajjal megkenem.
Fóliával lefedem és előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 40 percig sütöm. A vége felé leveszem róla a fóliát és addig sütöm, míg szép piros, ropogós nem lesz.
Megjegyzés: Nekünk nagyon ízlett. Nem kell hozzá köret, csak valamilyen finom saláta vagy savanyúság. Ez a mennyiség 4-5 főre volt elég.
Forrás: jolkifoztem.hu (Nagy Imréné receptje)
| |
Judit!
Köszönöm szépen és örülök, hogy ízlett.:)