|
Narancsos muffin szaloncukorral
Hozzávalók:
-
1 tojás
-
1 pohár cukor (2 dl)
-
1 pohár joghurt (vagy sovány tejföl)
-
½ pohár olaj
-
2 pohár liszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 narancs
-
szaloncukor vagy tejcsokoládé
Egy keverőtálban a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot habosra keverem, majd az olajat és a joghurtot vagy a tejfölt is hozzáöntöm, és azzal is jól összekeverem. A lisztet elvegyítem a sütőporral, és a tojásos masszához adom. Sima tésztává keverem.
A narancsot jól megmosom, héját a masszába reszelem, a húsát meg kivágom a gerezdek közült (hogy ne legyen keserű), és apróra vágom. A narancsot beleforgatom a masszába. A muffintepsibe papír kapszlikat teszek és megtöltöm a tésztával. (Nekem 16 db lett.)
Mindegyikre 1-1 szaloncukrot helyezek, majd 180 °C-os sütőben megsütöm.
Megjegyzés: a receptet a recefice.blogol.hu oldalon találtam, ahol tejcsoki kocka került a muffinok tetejére. Mivel ma lebontottuk a karácsonyfát, így egy részét sikerült eltüntetnem a szaloncukroknak. Zseléssel nem jó, mert beleolvad. Az eredeti receptben joghurt szerepel, de csak sovány tejföl volt itthon, nagyon jó lett. A tészta nagyon puha és finom. Nem szerepelt a receptben a narancs héja, de én tettem bele, mert így még narancsosabb íze lett. Azért az egész narancs héját nem reszeltem hozzá, nehogy keserű legyen.
| |