|
Sült camembert sajt
Hozzávalók:
-
1 db fadobozos camembert sajt
-
1 kisebb fej fokhagyma
-
1 kisebb fej lila hagyma
-
rozmaring
-
1 evőkanál olívaolaj
-
durvára vágott dió
A sajtot a papírból kiveszem, és visszarakom a fadobozba. A fokhagymát megtisztítom, és a sajtba szurkálom. Meghintem frissen őrölt borssal, rozmaringgal (csak szárított volt), rápúpozom az apróra vágott lilahagymát, meglocsolom az olajjal és rászórom a durvára vágott diót. A tepsibe teszek egy darab sütőpapírt, ráteszem a dobozt, és előmelegített 180 °C-os sütőben 15-20 percet sütöm.
A közepe folyós lesz, így ki lehet tunkolni friss kiflivel vagy bagettel.
Megjegyzés: mi 4-en ettük, és elég volt, mert nagyon laktató (persze volt más is). Friss kiflire kentük az ízletes folyós sajtot.
Először Gesztenye blogjában olvastam róla , de azóta már sok helyen találkoztam vele a neten.
| |
Ezt a Tescóban, de bármilyen fadobozos jó hozzá. Mivel elég drága, érdemes nézni az akciós pultot, mielőtt lejár a szavatossága sokkal olcsóbb, ennek meg amúgy sem árt, ha kicsit érettebb.