|
Ezt a csirkeételt az ”xfaktoros” Stone készítette a TV-ben. Mivel földimogyorós, és nálunk minden jöhet, ami földimogyorós, főleg ha csirkeételről van szó, így azonnal ki kellett próbálnom. Az eredeti receptben 4 személyre 1 kg csirkemell, 2 nagydoboz tejföl és 75 dkg sajt szerepel. Ezt némiképp túlzásnak éreztem, még akkor is, ha nincs hozzá köret. Magunknak az alábbi mennyiségekkel készítettem.
Mogyorós csirke Stone módra
Hozzávalók:
-
60 dkg csirkemell filé
-
15-15 dkg trappista, mozzarella és füstölt sajt
-
1 nagydoboz tejföl
-
10 dkg sós mogyoró
-
csipetnyi őrölt paprika, só, ételízesítő, chilipor
-
őrölt szerecsendió
-
1-2 fej fokhagyma (ízlés szerint)
A turmixba öntöm a tejfölt, beleszórom a megtisztított fokhagymát, és a sós mogyorót. Fűszerezem sóval, ételízesítővel, reszelt szerecsendióval, csipetnyi pirospaprikával, és ízlés szerint chiliporral, majd összeturmixolom. A sajtokat lereszelem és összekeverem a tejfölös szósszal. Ezzel a masszával keverem össze az előzőleg kockára vágott, és gyengén sózott csirkemellet. Egy kiolajozott tepsibe öntöm, és 200 °C-os sütőben addig sütöm, míg a teteje aranybarna lesz. Mivel sok benne a tejföl, és a mai csirkék nagyon „vizesek”, így nem takartam le fóliával, különben sok folyadék maradt volna az alján. Takarás nélkül is alaposan átsült, meg a darabolt csirke amúgy is rövid idő alatt átsül. Én azért egy kis zöldséges rizst is készítettem mellé.
| |