|
Gesztenyés gofri
Hozzávalók (2-3 főre):
-
25 dkg gesztenye massza
-
25 dkg liszt
-
5 dkg cukor
-
2 tojás
-
1 dl tej
-
½ csomag sütőpor
-
5 dkg olvasztott vaj
Tetejére:
A lisztben elkeverem a sütőport. A tojások sárgáját a gesztenyemasszával és a cukorral jól kikeverem, hozzáadom az olvasztott vajat, majd hozzászitálom a sütőporos lisztet. Hozzáöntöm a tejet és sima masszává keverem. Ha túl sűrű, egy kis tejet adok még hozzá. Végül lazán beleforgatom a felvert tojásfehérjéket. Megsütöm a gofrikat a szokásos módon.
Tálaláskor a gofrikra tejszínhabot nyomok, és csokiszósszal meglocsolom.
Ha nincs otthon kész csokiszósz, a leggyorsabban úgy készítem, hogy egy kis bögrébe instant kakaóport öntök, és hozzá egy kevés tejszínt vagy tejet adok, de csak annyit, hogy legyen miben feloldódnia a kakaónak. (Ehhez a pár gofrihoz egy kávéscsészét töltöttem tele cukrozott kakaóporral, és egy kis kávétejszínt adtam hozzá. Azt a fajtát, amelyik kis műanyag formában van, fóliával a tetején. Ebből 1 max. 2 db kell hozzá.) Még fél percig sem mikróztam, amikor már láttam, hogy ki akar futni. Ekkor összekevertem. Ha túl híg, még kakaót, ha túl sűrű tejet vagy tejszínt adok hozzá, és pár másodpercre visszateszem a mikróba. Így szoktam gyorsan csokiszószt készíteni a fagyihoz is, ha fagyi kelyhet készítek, csak nagyobb bögrében. Lehet még ízesíteni kávéval, rummal vagy aromával.
| |
A Gofri receptemben, a megjegyzésben pont erről írok.
//azila.gportal.hu/gindex.php?pg=32721434