|
Spenótos palacsinta levesbetét
Hozzávalók:
-
1 tojás
-
1,2 dl tej
-
10 dkg liszt
-
10 dkg parajpüré
-
só
-
szerecsendió
-
2 gerezd fokhagyma
-
sajt
Egy keverőtálba teszem a tejet, a tojást, a lisztet és a parajpürét. Hozzáreszelem a fokhagymát, a szerecsendiót, sózom, és egy mixelőrúddal sima palacsintatésztává keverem. Egy kicsit sűrűbb legyen a szokásos palacsintatésztánál, így ha nem elég sűrű lisztet, ha túl sűrű még tejet adok hozzá. Palacsintákat sütők belőle, majd egyenként feltekerem, és 1 cm vastagra felszeletelem.
Tálaláskor egy adag palacsintát teszek a tányérba, meg reszelt sajtot, és rámerem a nagyon forró levest. Fontos, hogy a leves nagyon forró legyen, hogy a sajt felolvadjon!
Megjegyzés: tegnap főztem egy finom húslevest, és maradt egy jó nagy adag üres leves, ahhoz készült ez a levesbetét. Mivel gyorsan elkészül, akár egy leveskockából készült gyors húslevest is fel lehet vele dobni.
| |
Köszi, hogy megosztottad ezt a receptet! Feltétlenül ki fogom próbálni. nálunk még az egytálételek elé is kell levest főzni, így minden lehetőség érdekel.