|
Karfiolos rakott csirke
Hozzávalók:
-
50-60 dkg csirkemell - vagy comb filé
-
só
-
szárnyas fűszer
-
szerecsendió
-
1 kis fej karfiol
-
3 tojás
-
2-3 dl tejföl
-
5 dkg reszelt sajt
A csirkehúst kockára vágom, gyengén sózom, és szárnyas fűszerkeverékkel is fűszerezem. (Ha nagyon sós a fűszerkeverék, akkor nem kell a só.) A karfiolt kisebb rózsákra szedem, és sós vízben megfőzöm. Kevés olajon megpirítom a csirkét, majd a leszűrt karfiollal összekeverem a serpenyőben, és őrölt szerecsendióval ízesítem.
Egy hőálló edényt olajjal kikenek, majd a karfiolos csirkét beleöntöm.
A tojásokat a tejföllel összekeverem, sóval, borssal fűszerezem, reszelt sajtot keverek hozzá, és a csirkére locsolom.
Előmelegített 200 °C-os sütőben szép pirosasra sütöm.
Megjegyzés: így önmagában is finom, nekünk elég is volt, de nagyobb étkűeknek lehet hozzá köretet is adni.
| |
Köszönöm szépen a visszajelzést, örülök, hogy ízlett.:)