|
Gesztenyés puding
Hozzávalók:
-
8 dl tej
-
7 dkg étkezési keményítő
-
3 dkg kakaópor
-
4-5 evőkanál kristálycukor
-
2 csomag gesztenyemassza
-
1 narancs
-
5 dkg csokoládé
-
tejszínhab
Az étkezési keményítőt és a kakaóport 2-3 dl tejben csomómentesre keverem. A többi tejet felteszem forrni a cukorral. Belemorzsolok másfél csomag gesztenyemasszát, elkeverem, és belefőzöm a kakaós keményítőt. Belereszelem a narancs héját, sűrűre főzöm, és a narancs levét is hozzákeverem.
Poharakba adagolom.
Míg hűl, a fél csomag gesztenyéből kis golyókat formázok, olvadt csokiban megforgatom, és fóliára rakva a hűtőbe teszem.
Tálaláskor édes tejszínhabot nyomok a tetejére, gesztenyegolyóval és negyed narancsszeletekkel díszítem.
| |