|
Citromkrémes torta
Hozzávalók:
A krémhez:
-
1 dl tej
-
1 evőkanál liszt
-
30 dkg vaj
-
7,5 dkg cukor
-
1 dl tejföl
-
2 citrom
-
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg vajat megolvasztok egy kis lábasban, és a lisztet megfuttatom benne. Apránként hozzáöntöm a tejet, és sűrűre főzöm. Átteszem a robotgép keverőtáljába, és beledolgozom a cukrot és a vajat apránként, hogy mindkettő teljesen felolvadjon benne. Belekeverem az egyik citrom felének a levét, a két citrom reszelt héját, és a tejfölt. Beteszem a hűtőbe, míg sütök egy 4 tojásos piskótakarikát egy közepes (22 cm-es) kapcsos formában. Ha kihűlt 3 részre vágom és megtöltöm a krémmel.
A tortát fehér és barna csokoládéval vontam be.
Megjegyzés: a receptet a Stahl Judit műsorában láttam (ő tekercset készített belőle). Érdekes, hogy nekem, vele ellentétben, nem lett folyós a krém hűtés előtt, hanem pont ellenkezőleg, nagyon szép, kemény és habos lett. E szerint ha kicsit folyósabb lesz, mint a képen, az sem gond, mert megszilárdul.
| |