|
Medvehagyma-krémes csirke
Hozzávalók:
-
2 db csirkemell filé
-
só, bors
A szószhoz:
-
3 dl tejföl
-
10 dkg reszelt sajt
-
1 kávéskanál só
-
2-3 evőkanál olaj
-
kb. 15-20 medvehagyma levél
-
1-2 gerezd fokhagyma ízlés szerint
-
hígításhoz tej vagy tejszín
A medvehagymát kisebb darabokra vágom, majd egy kis duplakéses aprítóban az olajjal együtt pépesítem. Sózom, majd hozzákeverem a tejfölhöz, a reszelt sajttal együtt. Ízesíthetjük még fokhagymával ízlés szerint. Én nem tettem hozzá, mert így is elég fokhagymás íze volt. Kis tejjel vagy tejszínnel mártás sűrűségűre hígítom.
A csirkét kockára vágom, gyengén sózom, és borsozom. Kevés olajon egy teflon serpenyőben minden oldalról megsütöm, majd hozzáöntöm a szószt, és együtt pár percig főzöm.
Megjegyzés: eredetileg a Medvehagymás tejfölkrémből megmaradt szósszal készítettem, hogy ne vesszen kárba, így a képeken még tettem hozzá reszelt sajtot, mert a szószba csak fele mennyiségű sajtot kevertem. Kicsit fura volt ez a zöldes szín, de az íze kárpótolta a látványt.
| |