|
Morzsás töltött alma
Hozzávalók:
-
6 db alma
-
cukor
-
fahéj
-
reszelt citromhéj
-
citromlé
A kókuszmorzsához:
-
6 dkg liszt
-
2 dkg cukor
-
5 dkg vaj
-
3 dkg kókuszreszelék
-
csipetnyi só
A morzsához összekeverem a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukorot, és a csipetnyi sót, majd hozzáadom a vajat, de nem gyúrom össze tésztává, hanem morzsásra keverem.
Az almáknak kivájom a belsejét úgy, hogy legfeljebb 1 cm-es húsa maradjon a héján. A nagyobb darabokat lereszelem. Az alma édességétől függően, és az ízlésem szerint adok hozzá cukrot, fahéjat, reszelt citromhéjat, és egy fél citrom levét is (ha jó édes az alma). Megtöltöm vele a kivájt almákat, és morzsát púpozok a tetejükre. A maradék morzsát közé szórom, és 180 °C-os sütőben pirulásig sütöm.
| |