Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1199
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
Kókuszos habcsókos süti

  Kókuszos habcsókos süti

Hozzávalók:

Habcsókhoz:

  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg kókuszliszt (vagy kókuszreszelék finomabbra darálva)

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 tojás

Krémhez:

  • 2 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1/2 csomag pudingpor
  • 2 tojás
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg porcukor

+étcsokoládé a bevonáshoz

+pikáns lekvár

(A képeken dupla mennyiségben készítettem a süteményt, ezért eltér a receptben megadott mennyiségektől.)
Mivel nem volt kókuszlisztem, így a kókuszreszeléket egy duplakéses aprítóban nagyon finomra daráltam.
A habcsókhoz a tojásfehérjéket habbá verem a cukorral, majd gőz fölött tovább verem, míg forró nem lesz a hab. Nem szabad túlfőzni, mert akkor csomós lesz! A tűzről levéve lazán beleforgatom a kókuszlisztet (vagy reszeléket). Habzsákba töltöm, és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm átmérőjű rózsákat nyomok. 110 °C-os sütőben kb. 1 óra alatt megsütöm (szárítom).

A tésztához a lisztet és a porcukrot összekeverem, és a vajat elmorzsolom benne, majd gyorsan összegyúrom a tojással. Kinyújtom, és akkora pogácsaszaggatóval szúrok ki belőle köröket, amekkorák a habcsókok. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-os sütőben rózsaszínűre sütöm.

A krémhez a tojásokat összekeverem a pudingporral, a tejjel, a kakaóporral és a cukorral, majd egy teflon edényben, alacsony hőmérsékleten, folyamatosan keverve sűrűre főzöm, és gyakran megkeverve épphogy langyosra kihűtöm.
Közben a vajat a porcukorral habosra keverem, majd a krémmel összekeverem.

Egy tésztakarikát megkenek lekvárral, krémet nyomok rá, és egy habcsókot teszek a tetejére. Olvasztott csokiban megforgatom az oldalát.

Forrás: nosalty.hu

 

3 hozzászólás
Idézet
2013.04.30. 10:55
Kató

Szia!

Megsütöttem a sütit, némi módosítással, és így is nagyon jó volt. A krémet teljesen tojás nélkül készítettem, 3 dl tejet főztem fel 1 zacskó étcsokis pudingporral, így kakaó sem kellett bele. ettől függetlenül nem fogom gyakran készíteni, mert szerintem nagyon édes, persze a vendégeknek ízlett, és aki evett belőle az mindenki dícsérte, és elkérte a receptet. Lehet, hogy bennem van a baj? :) Így modosítva viszont jó a maradék tojásfehérje hasznósítására.


Válasz:

Szia! Azon lehet segíteni, ha túl édesnek találod, kevesebb cukrot is tehetsz bele. Örülök, hogy ezt leszámítva ízlett.:)

Idézet
2013.04.11. 13:18
Aliz

Szia Kató!

Nem feltétlenül (bár finomabb így), csak akkor több pudingport kell hozzá használni, és jó sűrűre főzni. Kb. 1 csomag pudingpor 2,5 dl tejhez.:)

Idézet
2013.04.11. 07:04
Kató

Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogy fontos a krémbe a tojás? Nekem sok maradék tojásfehérjém szokott lenni, és ez a süti alkalmas lenne a felhalmozódott tojásfehérje elhasználására, akár olyan időszakban is, amikor kevés a tojás.

Üdv: Kató

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!