|
Kókuszos habcsókos süti
Hozzávalók:
Habcsókhoz:
-
6 tojásfehérje
-
30 dkg cukor
-
25 dkg kókuszliszt (vagy kókuszreszelék finomabbra darálva)
Tésztához:
-
40 dkg liszt
-
20 dkg vaj vagy margarin
-
12 dkg porcukor
-
1 tojás
Krémhez:
-
2 dl tej
-
10 dkg kristálycukor
-
1/2 csomag pudingpor
-
2 tojás
-
25 dkg vaj vagy margarin
-
2 evőkanál kakaópor
-
10 dkg porcukor
+étcsokoládé a bevonáshoz
+pikáns lekvár
(A képeken dupla mennyiségben készítettem a süteményt, ezért eltér a receptben megadott mennyiségektől.)
Mivel nem volt kókuszlisztem, így a kókuszreszeléket egy duplakéses aprítóban nagyon finomra daráltam.
A habcsókhoz a tojásfehérjéket habbá verem a cukorral, majd gőz fölött tovább verem, míg forró nem lesz a hab. Nem szabad túlfőzni, mert akkor csomós lesz! A tűzről levéve lazán beleforgatom a kókuszlisztet (vagy reszeléket). Habzsákba töltöm, és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm átmérőjű rózsákat nyomok. 110 °C-os sütőben kb. 1 óra alatt megsütöm (szárítom).
A tésztához a lisztet és a porcukrot összekeverem, és a vajat elmorzsolom benne, majd gyorsan összegyúrom a tojással. Kinyújtom, és akkora pogácsaszaggatóval szúrok ki belőle köröket, amekkorák a habcsókok. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-os sütőben rózsaszínűre sütöm.
A krémhez a tojásokat összekeverem a pudingporral, a tejjel, a kakaóporral és a cukorral, majd egy teflon edényben, alacsony hőmérsékleten, folyamatosan keverve sűrűre főzöm, és gyakran megkeverve épphogy langyosra kihűtöm.
Közben a vajat a porcukorral habosra keverem, majd a krémmel összekeverem.
Egy tésztakarikát megkenek lekvárral, krémet nyomok rá, és egy habcsókot teszek a tetejére. Olvasztott csokiban megforgatom az oldalát.
Forrás: nosalty.hu
| |
Szia!
Megsütöttem a sütit, némi módosítással, és így is nagyon jó volt. A krémet teljesen tojás nélkül készítettem, 3 dl tejet főztem fel 1 zacskó étcsokis pudingporral, így kakaó sem kellett bele. ettől függetlenül nem fogom gyakran készíteni, mert szerintem nagyon édes, persze a vendégeknek ízlett, és aki evett belőle az mindenki dícsérte, és elkérte a receptet. Lehet, hogy bennem van a baj? :) Így modosítva viszont jó a maradék tojásfehérje hasznósítására.
Szia! Azon lehet segíteni, ha túl édesnek találod, kevesebb cukrot is tehetsz bele. Örülök, hogy ezt leszámítva ízlett.:)