|
Mézes krumplisaláta
Hozzávalók:
-
10 közepes krumpli
-
2 alma
-
2 szárzeller
-
4 retek
-
3 dl natúr joghurt
-
1 evőkanál majonéz
-
1 teáskanál mustár
-
2 evőkanál méz
-
2 evőkanál citromlé
-
só
-
bors
A tálaláshoz:
-
1 evőkanál aprított snidling
A krumplit a héjában megfőzöm, kihűtöm, meghámozom és felaprítom. A zellerszárakat és a retket felszeletelem, az almákat meghámozom és felkockázom. (Nem volt hónapos retkem, ezért egy arasznyi sörretket aprítottam hozzá. Azzal is nagyon finom volt.)
A mézet elkeverem a citromlével, a mustárral, a majonézzel, a borssal és a sóval, majd hozzáadom a joghurtot. Borsot és sót ízlés szerint adok hozzá, és én még a majonézből, és a mustárból is többet kevertem hozzá, sőt a krumplit is megsóztam egy kicsit. Legjobb, ha kóstolgatjuk a szószt, és az ízlésünk szerint teszünk bele még ezt-azt. A zöldségekkel összeforgatom a szószt, és jól lehűtöm. Tetejére apróra vágott snidlinget szórok.
Megjegyzés: nagyon jó kis recept, pont jól jött a húsvéti sonkához. Kimondottan kellemes, friss, tavaszias ízű krumplisaláta.
Forrás: Kifőztük Magazin márciusi száma
| |