|
Eperkrémes töltött pite
Hozzávalók:
-
50 dkg liszt
-
15 dkg cukor
-
25 dkg vaj
-
1 kiskanál sütőpor
-
egy csipet só
-
1 tojás
-
1 kiskanál őrölt fahéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
fél citrom reszelt héja
Töltelék:
-
50 dkg eper
-
1 csomag epres pudingpor
-
kb. 10 dkg cukor az eper édességétől függően
A vajat, a lisztet, és a sütőport egy duplakéses aprítóban összekeverem. Hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és az őrölt fahéjat. Hozzáreszelem a citrom héját, és a tojással összegyúrom, de csak annyira, hogy épp összeálljon. (Így a kéz melegétől nem olvad meg nagyon a vaj.)
A töltelékhez az epret egy lábasba rakom, adok hozzá cukrot, és felforralom. Az eper levet enged. Beleszórom a pudingport, és gyorsan elkeverem, hogy ne legyen csomós. (Még biztosabb, ha a pudingport pár kanál vízben először csomómentesre keverem.) Sűrűre főzöm és kihűtöm.
A tészta kétharmadával kibélelem a muffin formákat, elosztom benne a kihűlt epres pépet, majd a maradék tésztával befedem. Villával megszurkálom, és 180 fokos sütőben megsütöm.
Forrás: szamoca ötlete alapján készült, csak ő almával töltötte. Bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni.
| |
Köszönöm!!!!