|
Gyors almás palacsinta
Hozzávalók:
-
1 db tojás
-
15 dkg liszt
-
1,5 dl tej
-
2-3 alma (nagyságtól függően)
-
1 banán
-
só
-
folyékony édesítő
Szóráshoz:
Egy duplakéses mixerbe teszem a megtisztított, darabolt almát, a tojást, és a tejet, majd összeturmixolom. Sózom, beleszórom a lisztet, és folyékony édesítővel ízesítem. (Ez jobb, mint a cukor, mert nem ég le tőle a palacsinta, és nem is érezni, hogy nem cukorral van édesítve.)
Én még egy banánt is dobtam bele, mert már régóta árválkodott a konyhában, és senki nem akarta megenni. A nélkül is nagyon finom.
Végül még szükség szerint adok hozzá vizet, ha nem elég folyékony, vagy lisztet, ha hígabb. Sűrűn folyós legyen!
A szokásos módom megsütöm a palacsintákat, majd mindegyiket fahéjas cukorral meghintem és összehajtogatom.
Megjegyzés: Ha nincs ilyen turmixunk, akkor egy mélyebb tálban mixelőrúddal is el lehet készíteni.
8-10 db lett ebből a mennyiségből, és nekünk fejenként 2 db elég is volt, mert elég vastag.
| |
Örülök, hogy ízlett.:)