|
Rántott hús hagymás panírban
Hozzávalók:
-
csirkecomb filé (vagy bármilyen hús)
-
hagyma
-
tojás
-
liszt zsemlemorzsa
-
só
A hússzeleteket csak sózom, mert a hagyma elég intenzív ízt ad neki.
A hagymát apró kockákra vágom, összekeverem zsemlemorzsával, és kézzel jó alapos beledörzsölöm, morzsolom, hogy a hagyma levét, aromáját felvegye, és a hagymakockákat is bevonja a morzsa.
A húst lisztben, felvert (hígítatlan) tojásban, majd a hagymás zsemlemorzsában megforgatom. Kissé bele is nyomkodom, és bő olajban megsütöm.
Nagyon finom, kissé ropogós lesz a hagymától a bunda.
Megjegyzés: ha valaki vállalkozik a kipróbálására, számoljon azzal, hogy erőteljes hagymaillat lesz a lakásban. (Én a teraszon sütöttem egy indukciós főzőlapon.) Aki szereti a rántott hagymakarikát és a rántott húst, annak ízleni fog.
| |
Huuu nagyon jól hangzik, imádom a rántott husit és a hagymát is, már meg is vettem hozzá a csirkemellet! :)))