|
Paradicsomleves
Hozzávalók:
-
1 l paradicsom ivólé
-
1 kis fej hagyma
-
2 evőkanál liszt
-
egy kis darab zeller vagy zeller zöldje
-
1 kávéskanál pirospaprika
-
cukor
-
só
-
bors
-
3-4 dkg apró szemű tészta
-
olaj
Egy kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, megfuttatom benne a lisztet, felöntöm a paradicsomlével és kb. 2 pohár vízzel. Sózom, borsozom, és egy darab zellert vagy zeller zöldjét adok hozzá (nekem a mélyhűtőben van lefagyasztva, azért fura a képen). Ízlés szerint cukorral édesítem. Kb. 10 percig főzöm, majd belefőzöm a tésztát.
Megjegyzés: készülhet sűrített paradicsomból, házilag eltett paradicsomléből, de nagyon jó a dobozos paradicsom ivólé is hozzá. Mivel sokféle kapható, egyik jobb, a másik kevésbé, az egyik fűszeresebb, a másik nem, így nagyban befolyásolja a végeredményt. Most Sióból készítettem, nem is kellett nagyon fűszerezni, jó volt.
| |
Nagyon szívesen.:)