|
Gyümölcsös töltött csirkecomb
Hozzávalók:
-
8 db csirke felsőcomb filé
-
10-12 db datolya
-
1 nagy alma
-
8 dkg sajt
-
1 kis fej hagyma
-
10 dkg rizs
-
1 tojás
-
só, fahéj
-
12-16 szelet bacon (nagyságtól függ)
-
olaj
A rizst megmosom, kevés olajon megpirítom, felöntöm dupla mennyiségű vízzel, sózom, és megpárolom. (Én maradék párolt rizsből készítettem.)
A sajtot és a gyümölcsöket apró kockára vágom. A hagymát felaprítom, kevés olajon megdinsztelem, és a gyümölcsöket megfuttatom rajta. Hozzákeverem a rizst, sózom, és őrölt fahéjjal fűszerezem. Ha langyosra hűlt, egy nagyobb tojást keverek hozzá, végül meg a sajtot.
A combfiléket gyengén sózom, majd megtöltöm a töltelékkel. Bacont tekerek mindegyik köré, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. Előmelegített 200 °C-os sütőben szép pirosra sütöm.
| |