|
Nutellakrémes torta
Hozzávalók:
A piskótához:
-
4 tojás
-
10 dkg puha vaj
-
15 dkg cukor
-
15 dkg liszt
-
½ csomag sütőpor
-
4-5 db morzsolt, csokival bevont mézes puszedli
A krémhez:
-
25 dkg mascarpone
-
25 dkg nutella
-
2 dl habtejszín
-
1 evőkanál zselatin
A tojások sárgáját a puha vajjal és a cukorral habosra keverem. A lisztben elkeverem a sütőport és a krémhez szitálom. (Kicsit csomós volt a sütőpor, és nincs annál rosszabb, ha nem keveredik el rendesen a tésztában.) Felváltva keverem a lisztet és a felvert tojásfehérjét a sárgájához, majd az összemorzsolt, darabos puszedlit. Lazán összeforgatom, és sütőpapírral bélelt 26 cm-es kerek formában 180°-os sütőben megsütöm.
Ha kihűlt kettévágom.
A krémhez a nutellát és a mascarponét habosra keverem. A tejszínt habbá verem és lazán a krémbe forgatom. A zselatint egy kevés vízzel összekeverem. Ha megduzzad, a mikróban megolvasztom, és langyosan a krémhez keverem.
A tortalapot kettévágom, megtöltöm a krémmel és a külsejét is vastagon bekenem, és díszítem.
Megjegyzés: Én csak a biztonság kedvéért használtam hozzá zselatint, hogy jól szeletelhető legyen. Ha tejszín helyett Hulalával készül, nincs is rá szükség.
| |
Kedves Livi!
Nagyon egyszerű módját választottam a díszítésnek, mert nem volt sok időm. A külsejét reszelt csokival paníroztam, a maradék krémből rózsákat nyomtam rá, és kész töltött csokit szeleteltem fel, amit a rózsák közé raktam, valamit volt otthon rumos golyó, amit készen így lehet kapni. Ezeket félbe vágva tettem rá. (Jól néz ki, ha pl. kindercsokit szeletesz fel, mert annak a közepe fehér. Úgy lehet ezeket jól szeletelni, ha egy kicsiot puhák, mert akkor nem törik rajta a csoki. Ebben a nagy meleg a szobahőmérséklet pont megfelel.):)