|
Lilahagymás melegszendvics
Hozzávalók 2 főre (ha nem túl éhesek):
-
4 szelet kenyér (nálam 1 kifli, 2 zsömle)
-
2-3 szelet sonka (vagy párizsi)
-
1 dl tejföl
-
1 tojás
-
1 kis fej lilahagyma
-
1-2 gerezd fokhagyma
-
só, bors
-
reszelt sajt
A lilahagymát apróra vágom, és egy kicsit megsózom, majd állni hagyom. A tejfölt összekeverem a tojással, a sóval, a borssal, a reszelt fokhagymával, a lilahagymával és az apróra vágott sonkával, ami jelen esetben a páromtól megmentett feketeerdei nyers sonka volt. A tepsibe sütőpapírt terítek, erre rakom a kenyérszeleteket,( ami most kissé szikkadt kifli és zsömle volt), majd egyenletesen elosztom rajta a tejfölös, hagymás szószt. Tetejére bőven szórok reszelt sajtot, és a sütőben megsütöm.
Megjegyzés: nagyon finom volt, és nem utoljára készítettem. A receptet a hoxa.hu-n találtam Bundáskenyér másképp névvel. Mivel inkább melegszendvics, mint bundáskenyér, így találóbb nevet adtam neki.
| |