|
Kenyeres hagymaleves
Hozzávalók:
-
2 nagy szelet barna kenyér
-
4 nagyobb vöröshagyma
-
4-5 gerezd fokhagyma
-
4 húsleves kocka
-
só, bors
-
1 teáskanál kakukkfű
-
1 bögre tej
-
1,5 l víz
-
10 dkg vaj
Sajtos pirítóshoz:
A kenyeret kockára vágom, és a fele vajon egy serpenyőben megpirítom. Leöntöm egy bögre tejjel és hagyom állni.
A hagymát felszeletelem, a hozzáreszelem a fokhagymát és a vaj másik felén megdinsztelem. Kakukkfűvel fűszerezem. Lassú tűzön párolom puhára. A húsleveskockákat forró vízben feloldom, majd a többi vízzel együtt felöntöm vele a hagymát. Fűszerezem borssal és szükség szerint még sóval. Beledobom a tejes kenyeret, és még 10 perci főzöm. Végül egy mixelő rúddal pépesítem, de csak nagyjából, nem teljesen krémszerűre, hogy egy kicsit darabos maradjon.
Hozzá sajtos kenyeret vagy stanglit sütök. Egy maroknyi reszelt sajtot tejföllel összekeverek, hogy krémes legyen, rákenem a félbevágott stanglira, vagy kenyérszeletre és sütőben megpirítom. Ezt kínálom a leves mellé.
| |