|
Sárgarépás zakuszka
Hozzávalók:
-
4 közepes sárgarépa
-
1 fej vöröshagyma
-
1 db pritamin paprika
-
2 evőkanál paradicsompüré
-
só, bors
-
étolaj
-
víz
A hagymát apróra vágom, és kevés olajon megdinsztelem. Közben az apróra vágott pritamin paprikát és sárgarépát is hozzáadom. Sózom, borsozom, a paradicsompürét is hozzáadom, és kevés vizet is öntök hozzá. Lefedve puhára párolom, és hagyom, hogy a levét teljesen elfője. Botmixerrel pépesítem. Kóstolás után még szükség szerint fűszerezem.
Egy hétig is eláll a hűtőben.
Megjegyzés: nem vagyok valami nagy sárgarépa rajongó, de ez még nekem is ízlett. Mivel többre értékelem a különféle kencéket a felvágottaknál, így ez a kence, szó szerint is, színesíti a választékot.
| |