Emeletes gesztenyés élvezet
Hozzávalók:
1. réteg:
-
25 dkg darált háztartási keksz
-
5 dkg vaj vagy margarin
-
5 dkg porcukor
-
kevés tej
-
mézes fűszerkeverék
2. réteg:
-
25 dkg gesztenyemassza
-
2 dl Hulala/tejszín
-
porcukor
-
rumaroma
3. réteg:
-
2 csomag vaníliás Aranka krémpor
-
5 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
4. réteg:
-
2 dl Hulala/tejszín
-
porcukor
-
tetejére reszelt gesztenyemassza
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal, a mézes fűszerkeverékkel és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsit (25 x 30) folpack fóliával kibélelek, és belenyomkodom a keksztésztát.
A gesztenyemasszát a porcukorral, a rumaromával összekeverem. A Hulalát felverem, és több részletben a gesztenyemasszához keverem úgy, hogy a massza minél habosabb legyen. A keksztészta tetejére kenem.
Az Aranka krémport a tejjel, és a vaníliás cukorral egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a gesztenyekrém tetejére simítom.
A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére gesztenyemasszát reszelek, és a hűtőbe teszem a tálalásig.
Megjegyzés: Ha valaki nem szereti a Hulalát, és inkább habtejszínt használ hozzá, akkor egy kis zselatint is keverjen bele! Én még olvasztott csokit is csorgattam a tetejére, de azt nem ajánlom, mert megkeményedett, és nehezen lehetett szeletelni a lágy süteményt.
|
Kedves Aliz!
Isteni finom ez a süti. Nagy sikere volt otthon. :-)
Gratulálok az oldalhoz
ÜdvGlória