|
Mikrós csokis szelet karamellával
Hozzávalók:
-
3 nagyobb tojás
-
12 evőkanál liszt
-
12 evőkanál cukor
-
2 kávéskanál sütőpor
-
3 evőkanál kakaópor
-
12 evőkanál tej
-
12 evőkanál olaj
A karamellhez:
-
1 dl tejszín
-
20 dkg cukor
-
1 evőkanál méz
-
5 dkg vaj
A összes hozzávalót egy keverőedénybe mérem, és egy elektromos habverővel jól összekeverem.
Egy 23 cm-es pie formát kivajazok, beleöntöm a masszát és maximális fokozaton 10 percre állítom a mikrót, de közben többször megszakítom a sütést, és leellenőrzöm, hogy megszilárdult-e, nehogy túlsüssem (főzzem).
Közben elkészítem a karamellt. Egy laposabb edénybe öntöm a tejszínt, a cukrot és mézet, majd addig főzöm, míg sűrű barna karamell nem lesz. A főzés vége felé hideg vízbe csöppentek belőle, és ha nem ragad és nyúlik, akkor már jó is. Lehet hozzá vajat is keverni.
Kihűtöm, de még addig, ameddig folyós, leöntöm vele a süteményt. Ha túlfőzöm, akkor olyan szemcsés lesz, mint a képen, túl gyorsan keményedik, és könnyen törik. Ilyenkor egy pici tejszínt adok hozzá, és újra melegítem.
Ráöntöm a süti tetejére, és mintákat rajzolok bele egy villával.
| |