|
Kakaós szelet grízes krémmel
Hozzávalók:
A tésztához:
-
1 tojás
-
25 dkg cukor
-
25 dkg rétesliszt
-
3 dl tej
-
1 csomag sütőpor
-
5 dkg puha vaj vagy margarin
-
reszelt citromhéj
-
2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
-
6 dl tej
-
6 púpos evőkanál búzadara
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg vaj
-
-
+ baracklekvár
Tetejére:
-
2-3 evőkanál tejszín
-
10 dkg keserű csoki
-
5 dkg fehér csoki
A cukrot, a puha vajat, a sütőport, és a tojást elektromos habverővel összekeverem. Hozzáadom a reszelt citromhéjat, a kakaóport, és felváltva a lisztet, meg a tejet. Egy kb. A/4-es nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelek, és előmelegített 190 °C-os sütőben megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
A krémhez a búzadarát a tejben nagyon sűrűre főzöm. Egy keverőedénybe átrakom, és még melegen hozzákeverem a vaníliás cukrot, és a cukrot. A cukor megolvad benne. Azonnal hozzákeverem a vajat, és a habverővel krémmé keverem. Ha kihűl teljesen, jó állagú krém lesz belőle.
A megsült tésztát vízszintesen kettévágom, és a vágott felén mindkét lapot megkenem baracklekvárral. Az alsó lapra kenem a krémet, majd a lekváros felével ráborítom a másik lapot.
A csokit egy kevés tejszínnel együtt felolvasztom, és a tetejére kenem. A fehér csokit is így olvasztom fel, és ezt a csokira csorgatom.
| |
Szia.Megkérdezthetem miért réteslisztet használsz?