|
Csokoládés-karamellás szelet
Hozzávalók:
-
20 dkg liszt
-
10 dkg porcukor
-
20 dkg vaj
-
20 dkg tejcsokoládé
-
csipetnyi só
A karamell réteghez:
-
3 dl sűrített tej
-
4 evőkanál juharszirup
-
20 dkg vaj
A cukrot a vajjal habosra keverem. Egy csipetnyi sót is keverek hozzá. A lisztet hozzáadom és gyorsan összegyúrom. Egy kisebb tepsit (kb. A/4-es nagyságút) sütőpapírral kibélelek, és belenyomkodom a tésztát. Előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt világos barnára sütöm.
A karamellás réteghez egy kisebb edénybe öntöm a sűrített tejet, amihez hozzáadom a juharszirupot, és a vajat, majd összeforralom kis lángon. Forrás után kb. 4-5 percig főzöm, mialatt a színe is karamellásra változik. Folyamatosan keverni kell, mert nagyon gyorsan lekap az alja. Legjobb egy olyan eszközzel vagy lapáttal kevergetni, ami nagy felületen érintkezik az edénnyel.
Ha megsült a tészta, ráöntöm a karamellát, és elegyengetem.
A csokit felolvasztom, és a szilárduló karamella tetejére kenem. Mielőtt teljesen kihűl, a szeleteket bejelölöm a csoki rétegen egy késsel, különben nehéz felszeletelni.
Forrás: Femina
| |
Kedves Erzsébet!
Igen, cukros, azért lesz belőle karamell.:)
Aliz