|
Édesburgonyás sütőtökleves
Hozzávalók:
-
kb. ½ kg sütőtök és édesburgonya vegyesen
-
1 l csirkehúsleves (2 kockából, ha nincs kész leves)
-
őrölt fahéj
-
őrölt szerecsendió
-
bors
A kockára vágott tököt és burgonyát a húslevesben megfőzöm, közben fűszerezem. Ízlés szerint szórom bele a fűszereket, és közben meg-megkóstolom, hogy nehogy túl sok legyen.
Ha megpuhultak a zöldségek, mixelő rúddal krémesítem, és óvatosan megborsozom.
Tetejét kikevert tejföllel díszítem.
Megjegyzés: több sütőtökleves is van az oldalon, ez is csak egy variáció a többi között, inkább kíváncsiságból próbáltam ki. Nem rossz, de nem is különleges. (Az édesburgonya meg nem olcsó.).
Forrás: Nigella receptje
| |