|
Rákóczi túrós (light)
Hozzávalók:
-
12 dkg Kilófaló lisztkeverék
-
7 dkg vaj vagy margarin
-
1 tojás sárgája
-
1 evőkanál Eritrit vagy Xukor
-
csipetnyi só
A túrókrémhez:
-
0,5 kg túró
-
2 dl tejföl
-
2 tojássárgája
-
Eritrit vagy Xukor ízlés szerint (folyékony édesítő)
-
reszelt citromhéj
-
csipetnyi só
-
1 evőkanál zabkorpa
-
vanília
Tetejére:
-
2 tojásfehérje
-
3-4 evőkanál Eritrit vagy Xukor
-
diétás baracklekvár
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrom, és fél órára a hűtőbe teszem. Ezután kinyújtom egy akkora sütőpapíron, amekkora a tepsi (kb. A/4-es) és papírostul a tepsibe fektetem. Villával megszurkálom, és félig megsütöm. (Addig sütöm, amíg a széle kezd egy picit pirulni.
Közben egy keverőtálba teszem a túrót, a tejfölt, az édesítőt, a reszelt citromhéjat, a csipetnyi sót, a kanálnyi zabkorpát, a tojások sárgáját, és a vanília kivonatot. Ha a túró nagyon darabos, akkor egy mixelő rúddal keverem krémesre. Ráöntöm az elősütött tésztára, és 190 °C-os sütőben majdnem készre sütöm.
Közben felverem a tojások fehérjét az édesítővel, és egy nyomózsákba töltöm. Rácsot nyomok a túró tetejére, és visszateszem a sütőbe, de már csak nagyon alacsony hőmérsékleten sütöm (kb. 120 °C), amíg a hab kezd rózsaszínű lenni.
A rácsok közé baracklekvárt töltök.
| |