|  | 
	 Töltött csokis keksz 
	Hozzávalók: 
	
		19 dkg liszt
		5 dkg cukrozatlan kakaópor
		1 evőkanál instant kávé
		½ teáskanál őrölt fahéj
		17 dkg vaj
		17 dkg cukor
		1 tojás
		1 evőkanál tej
		1 csomag vaníliás cukor 
	A töltelékhez: 
	
		10 dkg étcsoki
		1 dl tejszín
		4 dkg porcukor 
	Összekeverem a lisztet, a kakaóport, a fahéjat és az instant kávét.A puha vajat és a cukrot habosra keverem. hozzáadom a tojást, a tejet, a vaníliás cukrot. és a lisztkeveréket.
 A tésztát hűtőben pihentetem egy órát.
 A töltelékhez a tejszínt a cukorral elkeverve megmelegítem, majd felolvasztom benne a csokit. Hűtőszekrényben lehűtöm, majd kanállal krémesre keverem.
 A tésztát lisztezett folpack fólia között kinyújtom 3-4 mm vastagra, és kiszaggatom. Mivel elég puha a tészta, nem könnyű vele bánni. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a korongokat és 160 °C-os, hőlégkeveréses sütőben megsütöm. A sütéssel vigyázni kell, mert a barna színe miatt nehéz  eltalálni, mivel nem látszik, hogy mikor készült el. Én többször is megtapintottam, hogy szilárdul-e. Az egyik adagot még így is túlsütöttem egy kicsit.
 Ha kihűl, 2-2 korongot összeragasztok a krémmel.  Frissen is jó volt, de másnapra lett igazán finom (az a pár darab, ami megmaradt).
 Forrás: Nosalty
 
	  |  | 
Kedves Alíz !
Mennyi adag (tepsi) lesz ebből az adagból ?
Válaszodat előre is köszönöm !
Üdvözlettel: Jámborné Erika Gyuláról !