|
Sült hekk
Hozzávalók:
-
fagyasztott hekk törzs
-
só
-
fokhagyma
-
bors
-
pirospaprika
-
liszt
-
olaj
Azért szeretem a fagyasztott változatot, mert nem szeretem a hal bőrét. A fagyasztott halat, még mielőtt felolvadna, könnyű lebőrözni. Ha csak a felülete olvadt meg, úgy jön le róla, mint a szalámiról a héj. Jó sós, fokhagymás tejben áztatom. Legutóbb előző nap már beáztattam a tejbe. Hogy ne pazaroljak sok tejet, csak annyit használok, hogy félig ellepje, és félidőben megfordítom. Sütés előtt leitatom róla a fölösleges tejet, majd pirospaprikával és borssal elkevert lisztben megforgatom. Bő olajban megsütöm, a közepesnél kicsit magasabb hőfokon.
Megjegyzés: kevés halat készítek, mert az intenzív hal ízt én nem nagyon szeretem, ezért is található főleg tengeri hal az oldalon, de így elkészítve nem nagyon hal ízű, és nagyon finom. Ha valaki szereti a bőrét, az nyugodtan hagyja rajta, nekem így sokkal gusztusosabb.
| |