|
Mascarponés müzlis szelet
Hozzávalók:
Az aljához:
-
20 dkg vajas keksz
-
3 dkg kókuszreszelék
-
7 dkg vaj
-
3 dkg cukor
A krémhez:
-
25 dkg mascarpone
-
3 dl tejszín
-
1 tubus cukrozott sűrített tej
-
2 evőkanál zselatin
-
teáskanál citromlé
-
3 müzliszelet
Tetejére:
A vajat megolvasztom a mikróban, a kekszet ledarálom, és a cukorral, meg a kókuszreszelékkel összekeverem.
Egy 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, és a kekszkeveréket egyenletesen belenyomkodom. 180 °C-os sütőben 10 percig sütöm.
A zselatint egy kevés vízben megáztatom, és a mikróban kb. fél perc alatt felolvasztom. (Ne forrjon!) A tejszínt habbá verem, miközben a sűrített tejet is belenyomom. A müzliszeleteket apróbb darabokra tördelem. A krémsajtot egy elektromos habverővel habosra keverem a citromlével, majd a még folyékony zselatint is hozzáadom. Gyorsan beleforgatom a tejszínt, és a müzlit. Azért kell vele sietni, mert a zselatin miatt a massza gyorsan szilárdul, és akkor nem terül el olyan szépen a tepsiben.
A kihűlt kekszalapra öntöm, és egyenletesen szétterítem. A fehér csokiból zöldséghámozóval forgácsokat készítek, és a tetejére szórom. A hűtőben pár órát hagyom állni.
Megjegyzés: az eredeti receptet Meggyes-müzlis túrókocka néven találtam a Kiskegyed újságban. Én a Lidl-ben kapható, fehér csokival bevont szilvás müzliszeletet használtam hozzá, mert az az egyik kedvencem, és kiegészítettem egy kis fehér csokival, mert hiányzott valami a tetejéről. Így lett tökéletes. Mindenkinek nagyon ízlett, és nem is nagyon macerás édesség.
| |