|
„Mexikói” zöldségleves
Hozzávalók:
-
0,5 kg mexikói zöldségkeverék
-
1 fej vöröshagyma
-
2 dl tej
-
1 evőkanál liszt
-
só, bors
-
ételízesítő
-
2 húsleves kocka
-
petrezselyem zöld
-
olaj
Galuskához:
A hagymát apróra vágom, és kevés olajon üvegesre pirítom. Hozzáöntöm a zöldségkeveréket, és pár percig pirítom. Felöntöm 1,2 l vízzel, beleszórom a fűszereket, a leveskockát, és lefedve puhára főzöm a zöldségeket. A tejet elkeverem egy csokor apróra vágott petrezselyemmel és a liszttel. A tojásból a sóval és a liszttel lágy galuskát készítek, és a gyöngyözve forró levesbe szaggatom. Beleöntöm a tejes habarást, és pár perc múlva kész is.
Megjegyzés: ez egy tipikus „mi van a hűtőben” leves. Találtam egy fél zacskó mexikói zöldségkeveréket a mélyhűtőben, és abból főztem ezt a levest, és olyan finom és ízletes lett, hogy aki evett belőle csak dicsérte.
| |