|
Gombás-burgonyás pie
Hozzávalók:
A tésztához:
-
25 dkg liszt
-
20 dkg vaj vagy margarin
-
1 narancs leve
-
¼ csomag sütőpor
-
só
A töltelékhez:
-
40 dkg gomba
-
40 dkg burgonya
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 tojás
-
1 evőkanál olaj
-
só, bors
-
ételízesítő
A vajat a sütőporral elkevert liszttel elmorzsolom, sózom és a narancslével tésztává gyúrom. Ha nagy a narancs, először csak kevesebb levet adjunk hozzá! A puha tésztát hűtőbe teszem, míg elkészítem a tölteléket, de akár egy éjszakát is pihenhet.
A héjában megfőzött burgonyát, miután kihűlt, lereszelem. A hagymát apróra vágom, és egy kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a szeletekre vágott gombát. Sózom, borsozom, ételízestőt keverek hozzá, és 5 percig párolom. Ha kihűlt, hozzákeverem a tojást, és a kihűlt burgonyát.
A tésztát elfelezem. Kicsit nagyobb részt hagyok az aljának. Egy nagy pie formát (az enyém 27 cm-es) kivajazok, és a nagyobb kinyújtott tésztalappal kibélelem. Belesimítom a tölteléket, majd a másik kinyújtott lappal betakarom. A maradék tésztából kidíszítem a tetejét, és felvert tojással megkenem.
200 °C-os sütőben addig sütöm, míg a teteje szépen megpirul. Langyosan tálalom.
Megjegyzés: ez a kedvenc pie tésztám. Omlós és finom.
| |