|  | 
	 
	Kolbászos-krémes burgonya 
	Hozzávalók: 
	
		6 nagyobb héjában főtt burgonya
		1 nagy fej hagyma
		5 dkg vaj
		0,5 l tej
		3 evőkanál liszt
		20 dkg füstölt kolbász
		só
		bors
		fokhagyma (granulátum vagy friss) 
	A hagymát apróra vágom, és a vajban megdinsztelem. Adok hozzá 3 kanál lisztet, gyorsan elkeverem, és apránként öntök hozzá tejet. Kevergetve krémes állagúra főzöm. Sózom, borsozom, fokhagymával ízesítem, végül belekeverem a darált kolbászt (vagy ha elég kemény a kolbász, a reszelő durvább részén lereszelem). Pár percig még kevergetem, hogy a kolbász megízesítse a szószt, majd a karikára vágott főtt krumplit is beleforgatom. Egy hőálló edényt vastagon kivajazok, és beleöntöm a krémes krumplit. 190 °C-os sütőben addig sütöm, míg a teteje, és a széle kicsit megpirul.  
	  |  |