|
Kolbászos-krémes burgonya
Hozzávalók:
-
6 nagyobb héjában főtt burgonya
-
1 nagy fej hagyma
-
5 dkg vaj
-
0,5 l tej
-
3 evőkanál liszt
-
20 dkg füstölt kolbász
-
só
-
bors
-
fokhagyma (granulátum vagy friss)
A hagymát apróra vágom, és a vajban megdinsztelem. Adok hozzá 3 kanál lisztet, gyorsan elkeverem, és apránként öntök hozzá tejet. Kevergetve krémes állagúra főzöm. Sózom, borsozom, fokhagymával ízesítem, végül belekeverem a darált kolbászt (vagy ha elég kemény a kolbász, a reszelő durvább részén lereszelem). Pár percig még kevergetem, hogy a kolbász megízesítse a szószt, majd a karikára vágott főtt krumplit is beleforgatom. Egy hőálló edényt vastagon kivajazok, és beleöntöm a krémes krumplit. 190 °C-os sütőben addig sütöm, míg a teteje, és a széle kicsit megpirul.
| |