|
Darakocka húslevesbe
Hozzávalók:
-
1 tojás
-
1 kávéskanál zsír
-
4 evőkanál búzadara
-
só
-
olaj
A tojást a puha zsírral, és a sóval elkeverem, hozzáadom a búzadarát, és ha nagyon sűrű, egy pici vizet adok hozzá. (Ez általában a tojás méretétől függ.) Ízesítem sóval. Egy serpenyőben egy pici olajat forrósítok, én beleöntöm a masszát. Kisujjnyi vastagságúra terítem, és mindkét oldalán, mint a palacsintát, megsütöm. Ha kihűlt felkockázom, és belefőzöm a levesbe.
Megjegyzés: Én külön főztem meg egy leveskockából készített húslevesben, amit majdnem mind fel is szívott, majd leszűrtem, és a leveshez adtam. Hasonló az íze, mint a daragaluskának, de a pirítástól kap egy kis más ízt.
| |
Kedves Molnárka!
Megnéztem a tiédet, jól látom, hogy bő olajban sütötted? Nem vesz fel sok olajat? Ki fogom így is próbálni, mert nekem is nagyon ízlik.:)